Durata de viața a anvelopelor

DURATA DE VIAŢĂ A ANVELOPELOR

  Durata de viaţă anvelope este intervalul de timp dintre dată de fabricație și finalul duratei de utilizare a acesteia. Data de fabricaţie, mai precis săptămână şi anul, a unei anvelope se poate afla din inscripţia DOT.

După inscriptuia DOT, pe lângă alte câteva litere şi cifre (ale căror semnificaţie nu au legătură cu vârsta anvelopei) este un grup de patru cifre dintre care, primele două reprezintă săptămâna iat următoarele două anul fabricaţiei anvelopei respective.
Deşi nu este stabilită o durată de utilizare sau depozitare exactă, majoritatea producătorilor de anvelope recomandă ca întreaga durată de viaţă anvelope să nu fie mai mare de 10 ani.
Ce influențează durata de viaţă anvelope
Factorii principali care influenţează durata de viaţă a unei anvelope sunt utilizarea şi depozitarea acesteia.În ceea ce priveşte utilizarea, vă prezentăm câteva exemple:
– O anvelopă de iarnă rulată vară se va uza mult mai repede decât o anvelopă de vară;
– Anvelopele montate pe un vehicul care face puţini kilometri şi este parcat afară vor îmbătrâni mai repede decât cele montate pe un vehicul care este parcat în garaj
– O durată de viaţă mai scurtă au, de asemenea şi anvelopele montate pe maşini care circulă în mod frecvent pe drumuri pietriute
Legat de depozitarea anvelopelor în extrasezon, pentru a le mări durata de viaţă, se recomanda ca acestea să fie depozitate într-un spaţiu închis cu o umiditate ridicată şi nu afară unde sunt supuse condiţiilor meteo diverse (soare, vânt, ploaie, îngheţ)

0 comments

Write a Comment

Fields with * are required