Despre anvelopele NOKIAN

ANVELOPELE NOKIAN

Povestea anvelopelor Nokian este despre milioane de kilometri, sute de teste şi câteva recorduri mondiale.
Producătorul finlandez are o experienţă de peste 70 de ani în fabricarea anvelopelor destinate condiţiilor extreme.
Nokian a produs în 1934 prima anvelopă de iarnă din lume, pentru camioane, ca apoi în 1936 să producă anvelopa Hakkapelita –prima anvelopa de iarna pentru turisme.
Este primul producător de anvelope din lume, care se concentrează pe nevoile clientului în condiţii nordice. Compania furnizează anvelope inovatoare, pentru autoturisme, camioane și mașini grele, care oferă performanta indiferent de condiţiile de drum în toate anotimpurile. Produsele Nokian sunt într-o continuă dezvoltare cu scopul de a oferi soluții durabile pentru siguranță și mediu, luând în considerare întregul ciclu de viață a anvelopei.
Nokian este primul producător mondial de anvelope care a introdus o metodă de fabricație folosind doar uleiuri purificate. În scopul de a îmbunătăți aderența pe gheață și carosabil umed, uleiul de canola, o materie primă regenerabilă, este utilizată în amestec benzii de rulare.
Dezvoltarea şi testarea continuă a produselor a rezultat inovațiile tehnice care îmbunătăţesc proprietăţile anvelopelor și a dus la creşterea gradului de siguranță, confort și, prietenie ” cu mediul.
Producătorul oferă o gamă variată de anvelope de încredere, durabile, din care fiecare client poate să îşi aleagă anvelope potrivite pentru stilul lui de conducere.
Nokian Tyres testează anual peste 20.000 de anvelope pe circuitul de gheaţă de la Ivalo, cel mai Nordic circuit de testare din lume, situat mai sus de Cercul Polar de Nord, în Lapland, Finlanda.

În 2006, a adus o nouă inovaţie în domeniul siguranţei anvelopelor: Indicatorul de Siguranţă – Drive Safety Indicator. Fiecare anvelopă Nokian are marcată pe banda de rulare adâncimea acesteia, cu cifre de la 8 la 4. Cifrele dispar pe măsură ce vehiculul rulează şi anvelopele Nokian se uzează şi cea mai mare cifră
Vizibilă indica adâncimea actuală a profilului anvelopei. Anvelopele de iarnă sunt prevăzute şi cu un simbol fulg de zăpadă, dispariţia acesui simbol prin uzura îi indica şoferului ca anvelopele sale nu mai prezintă siguranţă în condiţiile unui trafic de iarnă.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are required