Anvelope iarnă vs. all season

Atât anvelopele de iarnă cât şi cele all season au marcajul M+S.Acest marcaj lipseşte de pe anvelopele de vară.
Dacă pe o anvelopă este marcajul M+S (mud &snow sau în traducere noroi şi zăpadă) asta nu înseamnă că anvelopa este mixtă (în limbajul comun).
Diferenţele între anvelopele de iarnă şi cele all season sunt următoarele:
1. Anvelopele de iarnă au pe lângă marcajul M+S, un alt marcaj reprezentatand piscurile unui munte şi un fulg de nea.
Pe unele anvelope all season pe lângă M+S apare şi marcajul all season sau simbol cu cele patru anotimpuri
2. Anvelopele de iarnă sunt construite în aşa fel încât să obţină randament maxim în condiţii de iarnă (zăpadă, mazga, polei)
Anvelopele all season sunt un compromis între anvelopele de vară şi cele de iarnă, având randament minim în oricare din sezoane.
3. Anvelopele de iarnă au profilul benzii de rulare format din foarte multe muchii, crestături, asftel încât să aibă o aderentă cât mai mare pe zăpadă, mazga sau noroi.
Profilul anvelopelor all season în schimb, sunt asemănătoare cu cele de pe anvelopele de vară, fiind mai compacte, mai liniare.
4. Anvelopele de iarnă nu sunt recomandate a fi utilizate vara pentru că se vor uza prematur. Ele au anumiţi compuşi chimici care la temperaturi ridicate fac ca anvelope să devină foarte moale ceea ce, evident duce la uzura mai rapidă a anvelopei.
Anvelopele all season pot fi purtate şi vara cu acelaşi randament minim ca şi iarna, având în compoziţia lor compuşi chimici intermediari, între cei folosiţi la anvelopele de iarnă şi cei care intră în compoziţia celor de vară.
5. Că disponibilitate, profilele şi dimensiunile pentru anvelope de iarnă sunt mult mai diverse şi în număr mai mare faţă de cele pentru anvelope all season
6. Diferenţe apar şi în ceea ce priveşte preţul; anvelopele de iarnă sunt mai scumpe decât cele de vară dar mai ieftine comparativ cu anvelopele all season, care au cel mai ridicat preţ, fiind mai scumpe decât variantele de vară şi cele de iarnă.
Preţul mare al anvelopelor all season este justificat de producători prin faptul că le puteţi utiliza tot anul şi nu vă trebuie două seturi de anvelope (iarnă, vară)

0 comments

Write a Comment

Fields with * are required